Kosten en vergoeding

De kosten van de podoschoeisel kunnen per therapeut verschillen. Uw therapeut kan u vooraf over de kosten informeren.
Draagt u al therapeutische zolen dan zijn de kosten veelal lager dan wanneer er bij u nog een voetonderzoek moet plaatsvinden.
Bij een voetonderzoek zal uw therapeut de problemen in kaart brengen en deze met u bespreken. Er zal o.a. een loopanalyse plaatsvinden om tot het juiste voetbed te komen.
De kosten zijn mede afhankelijk van het soort model slipper of sandaal en welke orthopedische aanpassing nodig is.

Opbouw van de kosten

  • Het aanmeetconsult en onderzoek t.b.v. het vaststellen van uw voetprobleem.
  • Het vervaardigen van het individuele voetbed (podotherapeutisch hulpmiddel).
  • De controle van de juiste pasvorm van uw individuele hulpmiddel voordat uw slipper of sandaal afgewerkt kan worden.
  • De materiaalkosten van de schacht (bovendeel van de slipper of sandaal). Deze kosten worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering en zijn veelal de basis van uw eigen bijdrage.

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars hebben een vergoedingsregeling voor podotherapie, podologie en/of therapeutische hulpmiddelen in de aanvullende zorgverzekering opgenomen. De hoogte van deze vergoeding verschilt echter sterk per zorgverzekeraar. Ook is deze afhankelijk van het door u afgesloten aanvullende pakket.
Voor een overzicht van vergoedingen voor podotherapie door zorgverzekeringen kunt u kijken op www.podotherapie.nl/vergoedingen. Wij adviseren u bij twijfel over uw vergoeding  contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of therapeut.

Maatwerk slippers en sandalen worden niet via de reguliere winkels verkocht, maar uitsluitend geleverd door therapeuten. Dit kan zijn een podotherapeut, podoloog of orthopedisch schoenmaker. Hierdoor bent u verzekert van een hoogwaardig therapeutisch product dat is vervaardigd met de juiste kennis en kunde.