Reparaties

Teenkoordje kapot?
  1. Freefeets worden vervaardigd van een extra sterke kwaliteit leer. Toch kan het gebeuren dat (bij struikelen of stoten) het bandje afscheurt. Freefeet biedt een mogelijkheid om dit zelf te repareren, teenkoordjes en holnietjes zijn gratis verkrijgbaar. Volgt u alstublieft onderstaande instructie voor de reparatie van de Freefeet.
  2. Reparatie instructie:
  3. Maak het voorste gedeelte van de zool los en haal het kapotte teenstukje eruit.
  4. Het holnietje kan verwijderd worden door eerst met een dun boortje aan de onderkant in het gat te boren. Daarna de flappen aan de onderkant omhoog liften met een schroevendraaier of schaar. Met een ijzertang kan de onderzijde eraf geknipt worden.
  5. Plaats een nieuwe holniet in het gat van de schacht en van het nieuwe teenkoordje.
  6. Neem de holniet tool. (verkrijgbaar bij Freefeet) Leg de bovenzijde van het holnietje in het holle gedeelte van de holniet tool op tafel. Leg het andere gedeelte van de holniet tool met de pin in het gat van de holniet. Sla met een hamer op de tool of druk met een nijptang de 2 delen samen.
  7. U kunt de slipper nu weer in elkaar zetten.

Mocht het niet meteen lukken, neem dan gerust contact met ons op. Het kapot gaan van het teenkoortje is een eenvoudig te repareren reparatie. Voor eventuele andere reparaties kunt u contact opnemen met Freefeet. We bepalen dan samen met u of een reparatie zinvol is en wat de eventuele kosten zijn.