Slippers voor de diabetische voet

Bij diabetische patiënten is het advies, “beter voorkomen dan genezen”. Bij een diabetische voet zijn uw gevoelszenuwen aangetast (neuropathie). Dat kan een afwijkende voetstand of een instabiel looppatroon tot gevolg hebben, waardoor drukplekken kunnen ontstaan. Slecht passende schoenen, hoge hakken of te strak zitten de kousen met naadjes kunnen wonden creëren die u niet voelt. Sandalen van Freefeet zijn bij uitstek geschikt om drukplekken te ontlasten en de voetstand te corrigeren. Ook het open karakter van een sandaal geeft een positieve bijdrage aan het genezen van wonden door de goede vochtregulatie.

Het enige nadeel van open schoeisel t.o.v. gesloten schoenen voor diabetische patiënten is het kunnen krijgen van een steentje in de slipper of sandaal. Door het hebben van weinig gevoel in de voeten zou het steentje een wondje kunnen veroorzaken dat u niet voelt. De sandaal biedt meer bescherming en uw voet blijft tijdens het lopen in contact met het voetbed. Tevens is een sandaal  voorzien van een opstaande rand, zodat de voet niet over de rand kan gaan en er geen gevaar is ergens tegenaan te stoten.

De behandeling bij de therapeut richt zich op het ontlasten en drukvrij leggen van de voet ter voorkomen van drukplekken en wonden. De therapeut bekijkt tijdens een bezoek ook de status van uw voeten. En indien nodig krijgt u advies over de juiste voetverzorging. Wilt u zich laten informeren over de mogelijkheden voor u? Vraag het een podotherapeut of podoloog bij u in de buurt.